Forelsket i Halkidiki

Nogle rejsemål overrasker selv garvede rejsefolk, og det sker også hos Primo Tours, hvor nye destinationer altid bliver undersøgt grundigt. Halkidiki i det nordlige Grækenland har alle ingredienser til at give en positiv ferieoplevelse.

Frodig natur med pinjetræer og olivenlunde. Spændende historie med forbudte munkeklostre. Storbyen indenfor behagelig afstand, og ikke mindst den azurblå kyst med lækre sandstrande, som du finder ganske få steder i Grækenland. Halkidiki har det hele, og området har stadig beholdt sit autentiske udtryk med små charmerende landsbyer, hvor du finder de hyggelige tavernaer med det fantastiske græske køkken. Det er alt det, som rejsefolk håber på at finde, når de tager på udkig efter en ny destination, og selvom danske bureauer for årtier siden havde en del gæster i regionen, så er lige præcis området omkring Halkidiki ganske uberørt.

- Vi er ikke langt fra Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, som er en moderne universitetsby med masser af shopping og liv, men alligevel er der en afslappet stemning. På vej fra lufthavnen måtte vi selvfølgelig holde tilbage for en hyrde og hans geder, og det siger bare lidt om, at vi er landet i et område, der har bevaret sin identitet, og hvor livet går sin vante gang. Vi holder til omkring den lille by Ouranoupolis, hvor der er en dejlig atmosfære, men også en meget tilbagelænet stil, forklarer Kjeld Gadegaard, salgschef hos Primo Tours. Han er bare en af de medarbejdere, som det vestjyske rejsebureau har haft på Athos-halvøen for at kigge nærmere på den nye destination, og selv for en garvet rejsemand var det en meget positiv oplevelse.

- Den har lidt af det hele, og der er en dejlig græsk varme. Det gælder for eksempel på Hotel Akrathos, som er vores største hotel dernede, men stadig familieejet. Det giver en særlig stemning, som vi meget gerne søger, og hele området er meget imødekommende. Der er mange børnevenlige sandstrande, og så er det et spændende sted samtidigt. På den sydlige del af halvøen eksisterer munkesamfund, der tidligere har været helt lukkede, og hvor det stadig er svært at få lov at besøge. Vi har bådudflugter, hvor du kommer tæt på, og netop kombinationen af de mange forskellige muligheder vil være attraktivt for mange af vores gæster. De vil samtidigt blive taget godt imod af danske rejseledere og dansktalende personale allerede på flyet, og det er med til at give den sikkerhed, som vi gerne vil stå for hos Primo Tours. Det er også derfor, at vi altid nærstuderer nye destinationer, slutter Kjeld Gadegaard med et smil, mens han drømmer sig lidt væk til Halkidiki. Lidt forelsket kan man stadig blive efter mange år i rejsebranchen.