Sivota - det græske Caribien

Sivota kaldes blandt grækerne selv for ”Det Græske Caribien”. Og vi må give dem ret! Byen og området er simpelthen et af de allersmukkeste steder i Grækenland med sit ekstremt klare vand, den hvide sandbund, de små skønne ubeboede øer og den smukke natur, bestående af pinjeskov, cypres og oliventræer. Man bliver både overvældet og forbløffet over denne enestående skønhed, som dette uberørte område har at byde på.

Græsk karakter med en sjælden charme
Byen Sivota er en naturskøn kystby, beliggende på den vestlige del af det græske fastland, blot 10 km fra Korfu’s sydspids. Byen byder på masser af græsk karakter og sjælden charme, og har alt det en by skal indeholde, for at dens gæster kan få den perfekte ferie. Havnen er smuk som et postkort, med en bred vifte af stemningsfyldte caféer, hyggelige tervernaer, lækre restauranter, små butikker, smukke kirker og flotte lystbåde. Uden at være overfyldte - eller måske netop derfor - er strandene uhyre populære, med en blanding af sten og sand og krystalklart vand. Super ideelt til snorkling. I Sivota finder du alt fra klassiske strande med små tavernaer og en summen af liv til små fine bugter, hvor du har det hele for dig selv. Ikonisk for området er "Bella Vraka" stranden, som ligger på en lille ø, som nås ved at krydse havet til fods. Turisme er stadig på et moderat niveau, omend byen i de senere år er blevet stadig mere populær som ferieområde for kræsne grækere.

Området omkring Sivota er foretrukket blandt lystsejlere fra hele Europa, som nyder de ubeboede øer, de mange eksotiske bugte med de isolerede strande og små antikke havnebyer med ægte græsk gæstfrihed og imødekommenhed. 

En mangfoldighed af oplevelser
Oplevelserne i området vil næsten ingen ende tage! Man kan udforske det meste ved at leje scooter eller bil og opleve antikke bjerglandsbyer, bjergplateauer, klostre, kirker, en ubeskrivelig natur og en spændende historie, som har sat sit præg området. De helt store seværdigheder kan kun opleves fra vandsiden med båd. Når man er kommet til et område med så mange fantastiske skønne naturoplevelser, er det er selvfølgelig et must, at opleve flest mulige af dem.  

Leje af en lille motorbåd eller vores arrangerede udflugter kan absolut anbefales. Det er den bedste måde at nå ikke blot øerne i bugten, men også nærliggende skjulte strande. En vandtaxi vil også tage dig billigt rundt i dette naturparadis.

Hotellerne i området er relative nye og placeret enten langs kysten med vidunderlig udsigt, eller i - eller omkring - byen. Hotelstandarden i området er generel høj.

For at komme til Sivota lander man med vores direkte flyvninger i Preveza lufthavnen, hvorfra der er ca. 1t 45 min. buskørsel til området. 

Sivota byder på et flot, men også mange steder kuperet terræn, hvorfra udsigten over de nærliggende bugter og det azurblå hav kan nydes. Derfor kan området ikke anbefales til gangbesværede.